Elvis Bajramović prva truba Guče

Elvis Bajramović prva truba Guče

Pobednik ovogodišnjeg 61. Dragačevskog sabora trubača u Guči je Elvis Bajramović, a titulu najboljeg orkestra poneo je sastav Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.

Bajramović je ovu prestižnu nagradu osvojio i na 59. Saboru trubača, a Krstić je svoj kvalitet potvrdio trećom titulom.

Finalno takmičenje trubača nazvano „Sa Ovčara i Kablara“ na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči, koji je počeo u petak, završeno je sinoć, a pobednici su proglašeni u konkurenciji koju je činilo 16 orkestara.

Drugo mesto za najboljeg trubača osvojeo je Vladimir Ivanović, a u kategoriji orkestara trubački orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja.

Treće mesto među trubačima zauzeo je Kristijan Trajković iz Zagužanja, dok je treći u kategoriji orkestara onaj Stefana Mladenovića iz Vranja.

Nagradu za najizvornije muziciranje poneo je orkestar Marka Trnavca iz Mršeja, za najbolje odsvirano kolo orkestar „Timočki veseljaci“ iz Knjaževca, a za najbolje odsviranu narodnu pesmu orkestar Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja i pesma „Moj Milane“.

Najbolji bubnjar je Emanuel Zećirović iz orkestra Isidora Zećirovića iz Bojnika, najbolji basista je Stefan Ibrahimović iz orkestra Stefana Mladenovića iz Vranja, dok je najbolji tenorista Igor Mustafić.

Nagrada publike otišla je u domaće ruke Draganu Pavloviću iz orkestra „Dragačevske trube“ iz Guče.