Elon Musk kaže da će Tviter-ova verifikovana usluga sa bojama početi sledeće nedelje

Elon Musk kaže da će Tviter-ova verifikovana usluga sa bojama početi sledeće nedelje

Tviter planira da uvede svoju verifikovanu uslugu sledećeg petka sa proverama u različitim bojama za pojedince, kompanije i vlade, nakon što je neuspešno početno lansiranje dovelo do porasta korisnika koji se lažno predstavljaju kao poznate ličnosti i brendovi na platformi.

Izvršni direktor Elon Musk u petak je dodelio boje za kategorije – zlatna za kompanije, siva za vlade i plavi ček za pojedince, uključujući poznate ličnosti.

„Bolno, ali neophodno“, rekao je on i dodao da će verifikovani nalozi biti ručno provereni pre nego što se aktivira provera.

Renovirana usluga od 8 dolara mesečno će omogućiti pojedincima da imaju manji, sekundarni logo svojih organizacija ako ih oni verifikuje, rekao je on u drugom tvitu u petak. „Duže objašnjenje sledeće nedelje.“

Platforma društvenih medija je u ponedeljak odložila svoje ponovno pokretanje kako bi bila sigurna jer se očekuje da će usluga pomoći Tviteru da poveća prihod u trenutku kada Musk pokušava da zadrži oglašivače nakon što je prošlog meseca kupio kompaniju za 44 milijarde dolara.

Usluga pretplate, koju je Musk nazvao „sjajnim nivelatorom“, pauzirana je 11. novembra kako su lažni nalozi postali pečurke, što je primoralo najbogatijeg čoveka na svetu da vrati „zvaničnu“ značku nekim korisnicima.

Na primer, jedan korisnik koji se pretvarao da je proizvođač lekova Eli Lilli and Co je tvitovao da će insulin biti besplatan, što je izazvalo pad akcija kompanije i primoralo je da se izvini.

Previranja su navela nekoliko kompanija, uključujući General Motors i United Airlines da pauziraju ili povuku oglase na platformi. Rast korisnika na Tviteru je, međutim, na vrhunskom nivou, prema Musku.