Dragan Bjelogrlić: Mladosti Srbije, dužni smo deci iz „Ribnikara“

Dragan Bjelogrlić: Mladosti Srbije, dužni smo deci iz „Ribnikara“

Glumac Dragan Bjelogrlić posebno se na večerašnjem protestu obratio, kako kaže, mladosti Srbije.

“Pre mesec dana zadesila nas je tragedija kakvu naš narod ne pamti, tuga za izgubljenim mladim životima u školi ‘Ribnikar‘ i Mladenovcu trajaće dugo, verovatno je nikada nećemo preboleti i ne treba da je prebolimo ikada“, rekao je Bjelogrlić.

“Svi naši porazi, nesreće i zlodela koja smo radili drugima i sebi skupili su su tu jednu gorku koja je pala na ta nedužna bića koja nikada nikom ništa nisu skrivila. Ako postoji dno, tog dana smo ga dotakli“, rekao je Bjelogrlić.

„To što ste vi mladi izašli sa jasnom porukom da nećete da živite u obolelom društvu, daje nadu da ćemo se sa tog dna podići“, rekao je glumac.

Divim im se što, kako je rekao, na maltretiranje i nasilje režima odgovoraju dostojanstvom, mirom i ljubavlju.

„Ja to baš uvek ne znam tako da uradim, ali zato ste vi bolji od mene, od svih nas, koji smo vam nažalost ostavili ovakvu Srbiji, nakaradno društvo, podeljenu Srbiju punu straha i poniženih ljudi“, rekao je Bjelogrlić.

„Mladosti Srbije, dužni smo deci iz ‘Ribnikara’ da obezbedimo istinu i pravdu, da im obezbedimo društvo koje nismo mogli da im obezbedimo za života. To je dug koji moramo da platimo njima, svakom detetu u Srbiji i na kraju sebi samima“, naglasio je Bjelogrlić.