Dačić obaveštava zaposlene u diplomatskim predstavništvima: Odmor nije moguć zbog spoljnopolitičkih izazova

Dačić obaveštava zaposlene u diplomatskim predstavništvima: Odmor nije moguć zbog spoljnopolitičkih izazova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je pismo svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije, obaveštavajući ih da korišćenje odmora nije moguće u narednom periodu. Ovo obaveštenje proizilazi iz potrebe za aktivnim zastupanjem interesa Srbije po pitanjima rezolucije o Srebrenici i zahteva Kosova za prijem u Savet Evrope.

U pismu se ističe da se suočavaju sa brojnim spoljnopolitičkim izazovima te se očekuje maksimalni angažman svih zaposlenih u Ministarstvu i diplomatsko-konzularnoj mreži. Zaposlenima je naloženo da aktivno zastupaju interese Srbije u svim razgovorima na različitim nivoima i da Ministarstvo redovno izveštavaju o svojim aktivnostima.

Dačić naglašava da zbog predstojećih praznika i važnosti njihovog delovanja, korišćenje odmora i odsustva nije moguće. Naročito se ističe da je važno da zaposleni ostanu u zemljama prijema i nastave da predano brane interese Srbije.

Očekuje se da će Komitet ministara Parlamentarne skupštine Saveta Evrope 16. maja razmatrati odluku o prijemu Kosova u ovu međunarodnu organizaciju, dok će se početkom maja održati sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se izjašnjavati o predloženoj Rezoluciji o Srebrenici.