Bivši direktor Miroslav Tomašević dobio otkaz u EPS-u

Bivši direktor Miroslav Tomašević dobio otkaz u EPS-u

Smenjeni v.d. direktor EPS-a Miroslav Tomašević dobio je otkaz, saznaje portal nedeljnika „Vreme“. Rešenje o otkazu je istaknuto na oglasnoj tabli, a kao razlog se navodi odbijanje zaposlenog da sa poslodavcem potpiše aneks ugovora o radu koji mu je ponuđen radi premeštaja na drugo radno mesto.

Kako piše portal „Vreme“, zaposleni u EPS-u smatraju da je ovaj otkaz obračunavanje vlasti sa čovekom koji je stručan i koji ima integritet.

Miroslav Tomašević bio je v.d. direktora EPS-a koji je ove godine smenjen u junu, a posle godišnjeg odmora vraćen je na posao 3. jula.

Tomaševiću je sada dobio otkaz koji mu nije uručen, već je rešenje o otkazu istaknuto na oglasnoj tabli, a kao razlog se navodi odbijanje zaposleslong da sa poslodavcem potpiše aneks ugovora o radu koji mu je ponuđen radi premeštaja na drugo radno mesto.

Nasilje u Srbiji poprima svoje završne oblike gde se klika na vlasti na najdrastičnije načine obračunava sa svakim ko ima integritet, stav i znanje. I ko je patriotski orijentisan prema državi Srbiji,“ kaže poverenik sindikata „Nezavisnost“ koji je zaposlen u TENT-u Dragoslav Ljubičić za „Vreme“.

„Tomašević to nije zaslužio,“ nastavlja Ljubičić, „on je primer kako ljudi od struke, integriteta i časti vode preduzeće kao što je EPS. Za kratak period je on uspeo da od davljennika napravi preduzeće koje je ponovo počelo da pravi profit. Očito to nekim strukturama u vrhu države nije odgovaralo i na ovakav način se obračunavaju sa ljudima”, kaže poverenik sindikata „Nezavisnost“ Dragoslav Ljubičić.

Funkciju v.d. direktora Miroslav Tomašević je obavljao od marta 2022. godine.

Imao je dobre poslovne rezultate i, kako kažu zaposleni, za kratko vreme je uspeo da preduzeće obeleženo incidentima vrati u tehnički korektan sistem.

Upućeni u dešavanja u EPS-u kažu da njegova smena nije iznenađenje.