Binić saslušan zbog izjava o nameštanju utakmica

Binić saslušan zbog izjava o nameštanju utakmica

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavljen je informativni razgovor sa bivšim članom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koji je bio zadužen za regularnost takmičenja Dragišim Binićem.

Binić je iskaz dao je u svojstvu građanina.

Pozvan je bio na razgovor kako bi postupajućem zameniku javnog tužioca dao neophodna obaveštenja i informacije u vezi sa svojim saznanjima o nameštanju fudbalskih utakmica, a o kojima je govorio u emisiji „Sportlight“ emitovanoj u petak, 9. septembra.

Tužilaštvo je formiralo predmet u ovom slučaju kako bi se proverili navodi izneti u pomenutoj emisiji, jer ukazuju na koruptivne radnje.

Binić je bio komesar za regularnost takmičenja FSS, a u tom periodu je govorio o saznanju da je meč Spartaka i Radničkog iz Niša u sezoni 2017/2018 namešten. Zbog tog meča je ranije osuđen glavni sudija susreta Srđan Obradović.

Viđena su tada dva penala za domaćina, a jedan je bio posebno skandalozan.

Binić je istakao da je dobio informaciju da je utakmica nameštena (ne i odakle) i onda pozvao sve da bi sprečio nameštanje, kako je rekao.

„To sam video, utakmica u Subotici. Spartak – Radnički Niš. Tu noć ja celu noć na telefonu. Objašnjavam da ne može to tako. Da sam dobio dopis, tačan rezultat, kako ide rezultat. Suspendovaće nam ligu. Uništiće nas, nemojte da radite to“, rekao je Binić koji je pojasnio da je od aktera meča tražio da se drže fer-pleja, ali uzalud.

Binić je istakao da nije uspeo da reaguje na sve prijave koje je dobio.

„Odem u svlačionicu, kod gosta, kod domaćina, kod sudije… Znaš koliko to njih interesuje? Oni to teraju tako. I ja dobio sam i nekih, da ne pričam koliko sam prijava dobio. I na svaku reagujem. Nisam uspeo. Dok nisam video da su svi u kombinaciji. To je tako maha uhvatilo, to je strašno“, poručio je Binić, prenosi „Nova.rs“.