APR: Završen prijem finansijskih izveštaja za 2023. godinu

APR: Završen prijem finansijskih izveštaja za 2023. godinu

Agenciji za privredne registre je, u zakonskom roku, 284.000 firme predalo svoje finansijske izveštaje, od kojih je do sada obrađeno i objavljeno 148.000, saopštio je APR.

Prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. godinu u zakonskom roku je uspešno okončan u ponoć 1. aprila, saopštila je Agencija za privredne registre .

„Putem posebnog informacionog sistema Agencije dostavljeno je oko 284.000 zahteva za javno objavljivanje finansijskog izveštaja odnosno dokumentacije, od čega se malo više od 89 odsto dostavljenih zahteva odnosi na redovan godišnji finansijski izveštaj, a oko 11 odsto na izjave o neaktivnosti. Do sada je Agencija obradila i na internet stranici, kao ispravno, objavila oko 148.000 izveštaja, odnosno izjava o neaktivnosti“, saopštio je APR .

Agencija podseća obveznike koji nisu dostavili svoje izveštaje, odnosno izjave o neaktivnosti za 2023. godinu u propisanom roku, da mogu da ih dostave uz plaćanje naknade za javno objavljivanje koja je uvećana zbog zakašnjenja, po osnovu neblagovremenog dostavljanja.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2023. godinu, obveznici mogu da prate na internet stranici APR.