Apelacioni sud smanjio kaznu Dragoljubu Simonoviću za paljenje kuće novinaru

Apelacioni sud smanjio kaznu Dragoljubu Simonoviću za paljenje kuće novinaru

Apelacioni sud doneo je odluku kojom je uvažena žalba branilaca i nekadašnjem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću kaznu zatvora smanjio sa pet na četiri godine zbog paljenja kuće novinara portala Žig Info Milana Jovanovića.

Dragoljub Simonović je kao prvookrivljeni prvostepenom presudom bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Ostali okrivljeni Vladimir Mihailović i Aleksandar Marinković bili su osuđeni na kaznu od četiri, odnosno četiri godine i šest meseci zatvora. Igor Novaković je prvostepeno bio osuđen na tri godine i šest meseci zatvora.

Na ove presude žalili su se i javni tužilac, ali i okrivljeni. Apelacioni sud je u drugostepenom postupku delimično usvojio žalbe i preinačio pravosudne presude.

Presudom Apelacionog suda Simonoviću je zatvorska kazna smanjena sa pet na četiri godine zatvora, a određena mu je i novčana kazna od 00 hiljada dinara.

Mihailoviću je kazna smanjena na tri godine i 100 hiljada dinara, Novakoviću na dve godine i šest meseci, a Marinkoviću na četiri godine. Njemu je određena i novčana kazna u vrednosti od 100 hiljada dinara.

Apelacioni sud je u obrazloženju presude, objavljenom na sajtu suda, naveo da tokom prvostepenog postupka nije utvrđeno da je usled izvršenog dela nastupila šteta velikih razmera.