Antić GSP Beograd: GSP opstaje ili sledi blokada Beograda

Antić GSP Beograd: GSP opstaje ili sledi blokada Beograda

Rukovodstvo JKP GSP “ Beograd“ uputilo je zvaničan poziv zaposlenima da u nedelju u dva termina prisustvuju sastanku kome je, pored v.d. direktora Zorana Šarca, prisustvovao i gradski sekretar za javni prevoz Predrag Lukić. Tema sastanka je bila model organizovanja JKP GSP “ Beograd“ u narednom periodu i njegov trenutni položaj u okviru sistema javnog prevoza. Na ovom sastanku Lukić je najavio formiranje nove firme za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom u Beogradu, dodavši da se ta tačka pod rednim brojem 17. već našla u materijala za predstojeću sednicu Skupštine grada Beograda koja će biti održana u sredu.

Sastanku su pored jednog broja zaposlenih prsustvovali i predstavnici reprezentativnih sindikata, dok predstavnicima drugih javnih preduzeća u Beogradu, koji su došli kao podrška, nije bio dozvoljen ulaz u MTS dvoranu gde je sastanka organizovan.

Potrepredsednik Sindikata komunalaca Srvije i predsednik sindikalne organizacije JKP GSP “ Beograd“ Zoran Antić je istakao da je svaka prethodna vlast potpisivala protokol o saradnji, dok se nova vlast nije udostojila ni da ih pozove na razgovor.

Prema njegovim rečima kapital GSP-a je u prethodnom periodu uvećan sa 29 na 45 milijardi dinara, a za razliku od ove, niko iz prethodne vlasti nije smatrao zaposlene troškom već investicijom čemu u prilog govori činjenica da je i masa novca izdvajana za zarade zaposlenih sa 6,5 milijardi uvećana na 9,5.

Antić je gradskom sekretaru izneo zahteve zaposlenih koji pre svega podrazumevaju skidanje sporne tačke sa dnevnog reda sednice Skupštine grada Beograda, zatim rešavanje socijalno – ekonomskog statusa vozača i radnika u održavanju, kao i očuvanje celovitosti GSP-a ističući da niko od zaposlenih neće preći da radi u novo preduzeće.

Ukoliko ovi njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, Antić je najavio dolazak velikog broj ljudi iz javno komunlanih preduzeća pred Skupštinu grada Beograda u sredu za vreme održavanja sednice, a nije isključio potpunu blokadu i generalnih štrajk u svim preduzećima.