Ruske snage bacile su tešku bombu na pozorište u Mariupolju gde se sklonilo stotine

Ruske snage bacile su tešku bombu na pozorište u Mariupolju gde se sklonilo stotine

Okupatorske trupe bacile su tešku bombu na Dramsko pozorište u Mariupolju, gde su se krile izbeglice koje su izgubile svoje domove, saopštilo je gradsko veće Mariupolja, puk Azov, narodni poslanik Batkivščine i bivši šef Donjecke oblasne državne administracije Sergej Taruta na Fejsbuku.

„Rašističke trupe su namerno i cinično uništile Dramsko pozorište u srcu Mariupolja. Avion je bacio bombu na zgradu u kojoj su se krile stotine mirnih stanovnika Mariupolja.“

Poznato je da je nakon bombardovanja centralni deo Dramskog pozorišta uništen, a ulaz u sklonište u zgradi uništen.

„Prema rečima očevidaca, postalo je poznato da su ruske okupacione snage bacile tešku bombu na Mariupoljsko dramsko pozorište.

Dramsko pozorište, gradski kulturni centar, identifikovano je kao mesto okupljanja izbeglica koje su izgubile domove i sredstva za život. Okupatori to nisu mogli a da ne znaju, jer je to bilo zvanično određeno mesto.“

Poznato je da se u pozorištu krilo skoro hiljadu civila iz Mariupolja. Broj poginulih i ranjenih za sada nije poznat. Mnogi stanovnici Mariupolja sakrili su se u pozorištu sa malom decom.

Ovo pozorište je bilo sklonište u kojem su stanovnici opkoljenog Mariupolja pobegli od neprekidnog granatiranja.

U Dramskom pozorištu pre nekoliko dana sakrilo se stotine civila.

„Ne zna se koliko je ljudi stradalo pod ruševinama. Sada su žestoke borbe. Niko ne može da dođe do ruševina, ne znamo da li su preživeli. A najgore je što ne možemo da ih dobijemo. ispod ruševina. Mnogi stanovnici Mariupolja su se sakrili u pozorištu. mala deca! Pokriveno je i sklonište za bombe, ima i ljudi, dece!“.

U vreme eksplozije ruski mediji su preneli informaciju da je dramsko pozorište bilo „štab ukrajinskih militanata“.