Oružane snage Ukrajine ulaze u Kupjansk

Oružane snage Ukrajine ulaze u Kupjansk

Ukrajinske jedinice su ušle u Kupjansk, nastavlja se oslobađanje lokaliteta Kupjanskog i Izjumskog okruga Harkovske oblasti, navodi se u izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, 11. septembra, objavljenom na Fejsbuku.

Rusi su u protekla 24 sata izveli 16 raketnih i 34 vazdušna udara na vojne i civilne objekte na teritoriji Ukrajine. Pogođeno je 28 lokaliteta: Slavgorod, Velika Pitarivka, Veliki Prohodi, Avdijevka, Nevelske, Marinka, Neskučne, Velika Novosilka, Dnjepar, Bruskinske i drugi.

Napominje se da ruske snage i dalje trpe gubitke. Na pravcu Harkova, ruske jedinice iz sastava 3. motorizovane divizije 20. kombinovane armije ostale su bez sredstava za podršku, ljudstvo je bilo u panici. Takođe, poznato je o brojnim sanitarnim gubicima ruskih snaga u naznačenom pravcu. Tokom proteklog dana u selo Valujki u Belgorodskoj oblasti dopremljeno je više od 75 ranjenih ruskih vojnika, dok je više od 100 okupatora evakuisano iz Belgoroda u Moskvu.

Zbog značajnih gubitaka u ljudstvu, ruski vojnici planiraju da na privremeno osvojenim teritorijama sprovedu takozvanu „mobilizaciju“ muškog stanovništva. Sada je muškarcima zabranjeno da napuštaju naselja.

I dalje postoji opasnost od vazdušnih i raketnih udara na teritoriji Ukrajine.