Kanađani predali dubl, Srbija zavisi od Koreje

Kanađani predali dubl, Srbija zavisi od Koreje

Nakon drugog singl meča rezultat je 1:1. Nakon pobede Lasla Đerea protiv Gabrijela Diala, Miomir Kecmanović poražen je od Feliksa Ože-Alijasima. Kanada je i matematički u četvrtfinalu, Srbija je veoma daleko i nakon što je Kanada predala meč dubla pa sada izabranici Viktora Troickog imaju dve pobede – mora da pobedi u dublu i da se nada porazu Španije od Koreje i to maksimalnim rezultatom.

Đere je posao u prvom meču ovog duela završio za samo 67 minuta, a slavio je pobedu u dva seta – 6:2, 6:2.

Po dva brejka u oba seta napravio je srpski teniser. U prvom setu nije Dialu dozvolio niti jednu brejk priliku. Kanađaanin je samo uspeo da spase jednu set loptu.

U drugom setu je Đere u drugom gemu spasao tri brejk lopte i nakon toga je veoma lako dobijao svoje gemove, a iz velike borbe u gemovima rivala dva puta je izašao kao pobednik.

Nešto malo više od sat vremena bilo je potrebno Kanađaninu da dođe do pobede u dva seta. Ože-Alijasim je slavio rezultatom 6:3, 6:4.

Jedan brejk prelomio je prvi set. Videli smo ga u četvrtom gemu, a Kecmanović je propustio dve brejk prilike da se vrati u set u sedmom gemu.

U drugom setu je Ože-Alijasim slomio otpor Kecmanovića u sedmom gemu. To mu je bilo dovoljno za pobedu.

Duel dublova, u kome je snage trebalo da odmere Filip Krajinović i Miomir Kecmanović sa Vasekom Pospišilom i Aleksisom Galarneauom tek što je počeo, prekinut je zbog povrede Vaseka Pospišila pa su Kanađani bili prinuđeni da predaju meč.

Srbija nakon predaje Kanade u dublu, jer je Kanadi bila dovoljna jedna pobeda da obezbedi i matematički četvrtfinale, ima dve pobede i poraz. Ipak, ako Španija u nedelju pobedi Koreju ni to neće biti dovoljno.