Kanada će odustati od zahteva za vakcinacijom

Kanada će odustati od zahteva za vakcinacijom

TORONTO – Premijer Džastin Trudo potpisao je da Kanada odustaje od vakcine za ljude koji ulaze u zemlju krajem septembra, rekao je zvaničnik upoznat sa tim za Asošiejted pres u četvrtak.

Kanada, kao i Sjedinjene Države, zahteva od stranih državljana da budu vakcinisani prilikom ulaska u zemlju. Ne očekuje se promena mandata u SAD u bliskoj budućnosti.

Nevakcinisani strani putnici kojima je dozvoljeno da uđu u Kanadu trenutno podležu obaveznim testovima dolaska i 14-dnevnom karantinu.

Zvaničnik je rekao da je Trudeau pristao da dozvoli da naredba kabineta o primeni obaveznih uslova vakcinacije protiv COVID-19 na granici ističe 30. septembra. Zvaničnik je ranije ove nedelje rekao da premijer treba da da konačan znak. Zvaničnik je govorio pod uslovom da ostane anoniman jer nisu bili ovlašćeni da javno govore o tome.

Trudeauova liberalna vlada još uvek odlučuje da li će zadržati zahtev da putnici nose maske za lice u vozovima i avionima.

Nevakcinisanim profesionalnim sportistima, kao što su igrači bejzbola iz glavne lige, bilo bi dozvoljeno da igraju u Torontu u plej-ofu ukoliko Blu ​​Džejsi uđu u postsezonu. Trenutno im nije dozvoljeno da pređu granicu sa Kanadom.