Zvezda u trećem šeširu na žrebu za Ligu Šampiona

Zvezda u trećem šeširu na žrebu za Ligu Šampiona

Srbija će prvi put imati direktnog predstavnika u Ligi Šampiona, Crvenu Zvezdu koja će se na žrebu naći u trećem šeširu.

Zvezda je prva obezbedila učešće u grupnoj fazi.

U međuvremenu, isto je pošlo za nogom: Mančester Sitiju, Arsenalu, Mančester Junajtedu, Njukaslu (Engleska), Barseloni, Atletiko Madridu, Real Sosijedadu (Španija), Napoliju, Laciju, Interu, Milanu (Italija), Bajern Minhenu, Borusiji Dortmund, RB Lajpcigu, Union Berlinu (Nemačka), PSŽ-u, Lansu (Francuska), Benfici, Portu (Portugal), Fejnordu (Holandija), Salcburgu (Austrija), Seltiku (Škotska) i Šahtjoru (Ukrajina). Čeka se još osvajač Lige Evrope, u čijem finalu će se sastati Roma i Sevilja, dok će se preostalih šest učesnika saznati kroz kvalifikacije.

„Ono što je bilo ključno da se Zvezda nađe u trećem šeširu je da Real Sosijedad uspe da obezbedi Ligu šampiona, što je klubu iz Španije pošlo za nogom, čime je Viljareal izgubio šansu za to. Još uvek postoje različite kalkulacije kada je reč o prvom i drugom šeširu, u zavisnosti od osvajača Lige Evrope, ali ono što je sigurno je da će Zvezda koja se trenutno nalazi na 42. mestu kada je reč o UEFA ranking listi, smeštena u treći“ navodi se u saopštenju na sajtu kluba.