Zvezda sa pola snage ubedljiva u Novom Mestu

Zvezda sa pola snage ubedljiva u Novom Mestu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Novom Mestu ekipu Krke 90:67, u meču 9. kola ABA lige. Crveno-beli na samom startu stekli ubedljivu prednost, koju su uz minimalne oscilacije sačuvali do kraja meča. Ekipa Janisa Sferopulosa vratila se na prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja, Krka ostala pretposlednja.

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se na prvo mesto na tabeli ABA lige, pošto su u meču 9. kola u Novom Mestu ubedljivo savladali Krku 90:67.

Crveno-beli nisu blistali, ali su kontrolisali meč tokom svih 40 minuta i uspeli da upišu laku pobedu protiv Krke, koja je samo u poslednjih 10 minuta pokazala zašto se nalazi u elitnom regionalnom takmičenju.

Ekipa Janisa Sferopulosa ušla je u meč serijom 11:0 i tu je već pobednik rezultatski bio odlučen.

Krka je u prve tri deonice odigrala očajno u napadu, dok su gosti iz Beograda iskoristili „veličinu“, odnosno nekoliko kvalitetnih igrača u centarskoj liniji da došu do lakih poena.

Zvezda je na poluvremenu imala +16, a početkom treće deonice dolazi i do najubedljivijih 52:27.

U prvom poluvremenu blistao je Mitrović, koji je uz pomoć Nedovića držao visoku prednost gostiju.

U nastavku, priključili su se Bolomboj i Simonović, dok je odliču partiju pružio Stefan Lazarević, koji je meč završio sa rekordom sezone od 12 poena.

Krka je u poslednjih 10 minuta zaigrala nešto bolje, u jednom trenutku prišla na -12, ali je Zvezda trojkama Lazarevića, Tobija i Jaga dos Santosa odbila taj napad i stigla do zasluženo ubedljive pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Tobi sa 16, Bolomboj sa 13 i Lazarević i Simonović sa po 12 poena, dok su se u timu Krke istakli Stergar sa 15 i Kazins sa 11 poena.

Zvezda se vratila na prvo mesto na tabeli sa skorom 8-1, dok je Krka ostala pretposlednja sa 2-7.