Zvezda rutinski savladala Partizan i plasirala se u četvrto uzastopno finale Kupa Srbije

Zvezda rutinski savladala Partizan i plasirala se u četvrto uzastopno finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan 2:0 u polufinalu Kupa Srbije i zakazali su duel u finalu protiv novosadske Vojvodine.

Zvezda je drugi put u samo četiri dana savladala večitog rivala, ekipu Partizana, ovoga puta u polufinalu Kupa Srbije – 2:0.

Crveno-beli će igrati protiv Vojvodine u finalu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u državi, novosadski tim je bio bolji od Radničkog u Kragujevcu minimalnim rezultatom. Finalni meč će biti odigran u Loznici na stadionu Lagator 23. maja.

Golove za Zvezdu je postigao Piter Olajinka u samo dva minuta razmaka, prvi u 27, a drugi u 29. minutu igre. Crveno-beli su odigrali duel rezultata radi, jer su nakon mirnog početka i ofanzive Partizana u uvodu iskoristili nepažnju protivničkih defanzivaca.

Hvang je bio ključni igrač, pored Olajinke, kod vođstva crveno-belih. Uputio je Korejac centaršut sa desne strane iz kornera, a onda je odlično primio loptu posle odbitka i ponovo je poslao na drugu strativu gde se nalazio Nigerijac koji se dobro snašao, a lopta je pritom okrznula Aleksandra Filipovića i zatresna mrežu gostiju.

Drugi gol došao je ponovo zbog loše reakcije, a prethodno postavljanja igrača Partizana u svom šesnaestercu. Prvo su dopustili Srđanu Mijailoviću da centrira sa desne strane, a onda i loše markirali Olajinku koji je uz odličan prijem drugi put savladao Aleksandra Jovanovića.