Zvezda nemoćna pred Barsom u Areni

Zvezda nemoćna pred Barsom u Areni

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 24. kolu Evrolige protiv Barselone u Štark Areni 85:76.

Od samog početka Crvena zvezda je imala problema u fazi napada. Falila je prvo organizacija, a potom se i dosta promašivalo. A ni u odbrani nije bila energična kao što su navijači navikli.

U obe četvrtine ekipa nije izašla iz bonusa. Sa druge strane Barsa je pogađala, a odlučujuću prednost u prvom poluvremenu napravila je na startu druge četvrtine kada je napravila seriju 12-2. Tu dvocifrenu prednost gosti su držali tokom čitavog perioda i na poluvreme otišli sa +13 – 45:32.

Situacija se u trećoj četvrtini nije bitnije menjala. Barselona je kontrolisala ritam, Zvezda jeste pokušavala nešto više da uradi, ali malo šta joj je polazilo za rukom. Barsa je u jednom trenutku imala 58:40.

Ali tada se Zvezda budi i pravi seriju 9-1 i smanjuje na 59:49. Ipak, gosti su odbili taj nalet i na kraju treće četvrtine imali istu razliku kao i na poluvremenu – 64:51. Imala je Zvezda krajem treće četvrtine šansu da nastavi seriju i da se primakne na jednocifren minus, a i imala je početkom četvrte četvrtine par dobrih odbrana. Ali sve to nisu ispratili koševi i tako je Barsa očuvala bezbedno rastojanje, koje je zadržala do kraja utakmice.

Kod pobednika sjajan je bio Brisuela, koji je odigrao utakmicu karijere postigavši 20 poena. Odličan je bio i Jan Veseli sa 16 poena i osam skokova, a dvocifreni je još bio Laprovitola sa 12 poena. Na drugoj strani Nedović je bio najefikasniji sa 21 poenom, ali uz šut za dva 4/9 i za tri poena 3/7. Dvocifreni su još bili Jago sa 13 poena i sedam asistencija, kao i Džoel Bolomboj koji je pored 12 poena imao i 10 skokova.

Naredno iskušenje u Evroligi Zvezda ponovo ima u Areni za sedam dana. Pre toga mora da ide u Podgoricu u okviru ABA lige u ponedeljak.