Zvezda čeka Ub, Partizan kreće iz Kruševca, derbi u 9. kolu

Zvezda čeka Ub, Partizan kreće iz Kruševca, derbi u 9. kolu

Na Skupštini Zajedince Super lige Srbije između ostalog izvučeni su brojevi za predstojeću takmičarsku sezonu, samim tim poznat je i raspored mečeva u novom šampionatu koji će startovati 19. jula.

Ništa novo, kao i prethodnih godina Crvena zvezda će u novu sezonu krenuti sa dva meča na stadionu „Rajko Mitić“, dok će Partizan imati dva vezana gostovanja.

Očekivano, s obzirom na to da su crveno-beli kao šampioni imali privilegiju da biraju prvi, a izabrali su „jedinicu“. S obzirom na to da iz bezbedonosnih razloga večiti beogradski rivali moraju da budu odvojeni što se tiče domaćinstava, Partizanu je automatski pripala „devetka“.

Konkretno, Crvena zvezda će u novu sezonu ući utakmicom protiv debitanta u Super ligi Srbije, Jedinstva sa Uba, u drugom kolu šampion će ugostiti Mladost iz Lučana.

Partizan će sa Aleksandrom Stanojevićem na klupi šampionat 2024/25 krenuti utakmicom protiv Napretka u Kruševcu, crno-belima potom sledi i gostovanje Jedinstvu, ostaje otvoreno pitanje da li na Ubu ili „zamenskom“ stadionu u Lazarevcu.

Prvi večiti derbi u sezoni, sada već tradicionalno, biće igran u devetom kolu na stadionu Partizana u Humskoj. Istorijski susret u društvu najboljih Tekstilac iz Odžaka odigraće u Bačkoj Palanci protiv finaliste Kupa Srbije Vojvodine.

OFK Beograd će povratak u elitu obeležiti gostovanjem u Lučanima, dok će jedan od najzanimljivijih duela biti igran na Banovom brdu, Čukarički će ugostiti niški Radnički.

TSC će sezonu otvoriti utakmicom protiv IMT-a, Spartak će utovati na daleko gostovanje Novom Pazaru, dok će Radnički 1923 ugostiti Železničar iz Pančeva, ostaje još da se vidi na kom stadionu.