UEFA otvara istragu protiv Juventusa zbog potencijalnog kršenja pravila

UEFA otvara istragu protiv Juventusa zbog potencijalnog kršenja pravila

Telo za finansijsku kontrolu klubova UEFA (CFCB) otvorilo je zvaničnu istragu protiv Juventusa zbog potencijalnog kršenja pravila licenciranja klubova i finansijskog fer-pleja, saopštilo je u četvrtak upravno telo evropskog fudbala.

Tužioci u Torinu, gde je sedište kluba Juventus, istražuju računovodstvo grupe i izjave date finansijskim tržištima u poslednje tri godine.

Oni su istraživali vrednosti koje se pripisuju transferima igrača između klubova i da li su, kako je navedeno, plate žrtvovane tokom pandemije COVID-19 ili su jednostavno odložene.

Juventus je u sredu saopštio da klub ne veruje da je učinio nešto loše i da će braniti svoje interese u sportskim i pravnim telima.

Andrea Anjeli se povukao sa mesta predsednika Juventusa ranije ove nedelje, podnevši ostavku zajedno sa ostatkom odbora.

Ranije ove godine, Juventus je bio među osam klubova koji su se nagodili sa UEFA-om nakon što prošle sezone nisu ispunili uslove rentabilnosti.

„U slučaju da se, nakon završetka ove istrage, finansijska situacija kluba značajno razlikuje od one koju je procenila CFCB u vreme zaključenja sporazuma… CFCB zadržava pravo da raskine ugovor o poravnanju“, saopštila je UEFA.

UEFA je dodala da bi mogla preduzeti pravne korake koje smatra odgovarajućim i izreći disciplinske mere u skladu sa proceduralnim pravilima UEFA CFCB.