Treća pobeda basketaša Srbije na Svetskom prvenstvu, ubedljivo savladana Nemačka

Treća pobeda basketaša Srbije na Svetskom prvenstvu, ubedljivo savladana Nemačka

Reprezentacija Srbije u basketu 3h3 savladala je Nemačku rezultatom 21:14 i ostvarila treću pobedu u Grupi A na Svetskom prvenstvu. Srbija od 20.50 igra protiv Brazila poslednji meč u grupi.

Basketaši Srbije opravdali su ulogu favorita u duelu sa Nemcima. Rival je pružio otpor ipak nedovoljno da ozbiljnije zapreti našoj ekipi. Srbija je ostvarila sve tri pobede u grupi i večeras će protiv Brazila igrati za prvo mesto.

Serijom 3:0 naša ekipa je otvorila duel sa Nemcima. Naši su nastavili sa agresivnom igrom. Skrivili su četiri faula, ali su stigli do prednosti od 6:1 sedam minuta pre kraja.

Naši su brzo iskoristili bonus što je slalo Nemce na liniju slobodnih bacanja. Rival to koristi i prilazi na 7:5.

Potom Stojačić u dva navrata odlično reaguje pod obrčem. Na dvojku rivala odgovaramo istom merom. Sjajnom akcijom naši ponovo dolaze do plusa od četiri poena 12:8.

Novom dvojkom Stojačića, Srbija je stigla do šest poena prednosti. Potom je za dva pogodio i Majstorović i naša ekipa je imala velikih plus osam 18:10.

Branković je nakon faula iskoristio oba slobodna bacanja. Srbija je bila na plus 10 tri minuta pre kraja meča.

Tačku na ovaj meč stavio je Vasić sa linije slobodnih bacanja – 21:14.

Srbija igra protiv Brazila od 20.50 u meču koji će odlučiti koja će ekipa biti prva u Grupi A.

Pobednici četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane u osminu finala.

Svetsko prvenstvo je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Parizu sledeće godine, a na njih će se direktno plasirati osvajači medalja u Beču.