Traži se prvi finalista Lige šampiona – Dortmund brani gol prednosti protiv PSŽ-a

Traži se prvi finalista Lige šampiona – Dortmund brani gol prednosti protiv PSŽ-a

Fudbaleri PSŽ-a dočekaće Borusiju iz Dortmunda u drugom meču polufinala Lige šampiona. Utakmica počinje u 21.00.

Borusija nakon pobede u prvom meču sa golom viška putuje u Pariz i nada se boljem rezultatu u odnosu na prethodno gostovanje na „Parku prinčeva“ iz septembra prethodne godine.

Ekipa Edina Terzića će pokušati da napravi iznenađenje i plasira se u svoje prvo finale nakon 2013. godine kada ih je Bajern zaustavio i sprečio da dođu do svoje druge titule prvaka Evrope. 

Sa druge strane, PSŽ na novo učešće u finalu čeka četiri godine. Parižani za sada nemaju nijedan trofej elitnog evropskog takmičenja u svojim vitrinama, a u jedinom finalu do sada su takođe izgubili od Bajerna.

Dortmund je prvoj utakmici na domaćem terenu pokazao da nije zalutao među četiri najbolje ekipe. Naročito je to bilo vidljivo u prvom poluvremenu pri nerešenom rezultatu kada su domaći bili bolji rival, što im se isplatilo u 35. minutu kada je Niklas Filkrig postigao, ispostaviće se, jedini pogodak na meču.

Nemac je osim pogotka tokom čitavog meča mučio štopere gostiju svojim sjajnim kretnjama i razigravanjem saigrača i biće najveća pretnja po gol Đanluiđija Donarume u revanšu.

Odličan meč odigrao je i Džejdon Sančo koji je podsetio fudbalski svet zbog čega je Mančeseter Junajted svojevremeno izdvojio grdan novac kako bi ga doveo u svoje redove.

PSŽ je u drugom poluvremenu očekivano bio bolji rival, imao je inicijativu i više prilika, ali nije uspeo da pronađe put do gola pored veoma dobro organizovane odbrane domaćina.

Međutim, PSŽ je u četvrtfinalu već pokazao da je u stanju da stigne zaostatak iz prvog meča. Tada su posle poraza na domaćem terenu nadigrali Barselonu u gostima, te bi sada trebalo da imaju za nijansu lakši posao, s obzirom na to da se revaš igra na njihovom terenu.

Luis Enrike će ipak imati nešto više problema od svog kolege, makar kada je sastavljanje tima u pitanju.

Osim Lukasa Ernandeza, koji je na prethodnom duelu sa Dortmundom doživeo povredu kolena zbog koje će propustiti i Evropsko prvenstvo, Španac neće moći da računa ni na Presnela Kimpembea i Laivina Kurzavu. U ekipi Dortmunda se od važnijih igrača neće naći Sebastijan Aler, dok je Karim Adejemi upitan.

Dva tima su se pre prvog polufinalnog meča već sastajala ove sezone i to u grupnoj fazi.

U prvom meču PSŽ je na domaćem terenu slavio sa 2:0 golovima Mbapea i Ašrafa Hakimija.

Duel u Dortmundu završen je bez pobednika, a strelci su bili Adejemi i Voren Zaire-Emeri.

Pre toga su se sastali u osmini finala 2020. godine kada je PSŽ prošao dalje nakon što je pobedom od 2:0 kod kuće nadomestio zaostatak od jednog gola iz Dortmunda.