Srbija slavila u Gruziji!

Srbija slavila u Gruziji!

Košarkaška reprezentacija Srbije napravila je veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2025. godine. Ekipa koju je selektirao Svetislav Pešić u ponedeljak je u Tbilisiju savladala Gruziju rezultatom 76:63 i stigla do druge pobede u kvalifikacionoj G grupi.

Sa druge strane, ekipa koju vodi Aleksandar Džikić nalazi se u teškoj poziciji, budući da je i u prvom kolu doživela poraz. Posle iznenađenja – Gruziju je savladala Danska .

Srbija je na prvom mestu grupe sa skorom 2-0, dok je Gruzija jedina selekcija bez pobede.

Osim pozitivnog rezultata i nove pobede, navijače “Orlova”, svetskih vicešampiona, može da raduje i igra prikazana u gruzijskoj prestonici. Vodila je Srbija tokom čitave utakmice, u kojoj je rival imao podršku ispunjenih tribina.

U nekoliko navrata prišla je Gruzija na minus od tri ili četiri poena, ali u tim navratima srpski igrači su se smenjivali intervalima dobre igre. Uspevali su u ključnim trenucima da “povuku” Filip Petrušev, Vanja Marinković, Marko Gudurić i Aleksa Avramović i na kraju je Srbija apsolutno zasluženo stigla do bitnog trijumfa.

Jedini loš periodu igri srpskog tima bio je finiš poluvremena, kada su “Orlovi” bili bez koša četiri i po minuta.

Srbija je u prvom kolu bila bolja od Finske .

Posle puta u Tbilisi, sledeći put ćemo srpske reprezentativce u kvalifikacijama za Evrobasket gledati tek za devet meseci! Srbija u kvalifikacijama naredne utakmice igra tek u novembarskom „prozoru“. U trećem kolu Srbiji će rival biti Danska u gostima (21.11), a potom isti rival dolazi u Beograd 24.11. Međutim, Srbiju pre toga očekuje nastup na Olimpijskim igrama, kao i pripremni turniri pre tog takmičenja.