Stefu Kariju nagrada za najboljeg igrača NBA lige u prelomnim trenucima

Stefu Kariju nagrada za najboljeg igrača NBA lige u prelomnim trenucima

Košarkaš Golden Stejta Stef Kari dobitnik je nagrade „Džeri Vest“ koja se dodeljuje za najboljeg igrača NBA lige u prelomnim trenucima mečeva (clutch time).

Stef Kari je u ligaškom delu sezone postigao 189 poena u prelomnim trenucima i iza sebe je ostavio Demara Derozana sa 182 i Šaja Gildžes-Aleksandera sa 112 poena u momentima kada se utakmica rešava.

Prelomne trenutke ili „clutch time“ NBA liga definiše kao poslednjih pet minuta poslednje četvrtine ili produžetka kada nijedan od timova nema više od pet poena prednosti.

Nagrada se dodeljuje na osnovu glasanja komisije od 99 reportera i novinara koji prate NBA ligu. Kari je pobedio sa ukupno 298 poena, dok je Demar Derozan iz Čikaga dobio 272, a Oklahomin Šaj Gildžes-Aleksander 160 poena na glasanju.

Srpski košarkaš i zvezda Denver nagetsa Nikola Jokić dobio je 85 poena i ostao na četvrtom mestu.

Nagrada koja nosi ime Džerija Vesta prvi put je dodeljena prošle godine, a Kari će je naslediti od igrača Sakramento kingsa Diarona Foksa.

NBA liga je prethodnih dana već dodelila dve nagrade – košarkaš Minesote Naz Rid proglašen je za najboljeg šestog igrača, dok je Tajris Maksi iz Filadelfije izabran za igrača koji je najviše napredovao.