Stanković završio trenerski angažman u Sampdoriji

Stanković završio trenerski angažman u Sampdoriji

Fudbaleri Sampdorije poraženi su na gostovanju od Napolija 2:0 u poslednjem kolu Serije A. Dejan Stanković, šef stručnog štaba tima iz Ligurije porazom se oprostio od navijača i fudbalera Sampdorije, prenose italijanski mediji.

Napoli je nakon 33 godine ponovo postao šampion Italije, a Dejan Stanković predvodio je Sampdoriju poslednji put ove sezone.

Strelci za trijumf Napolija nad Sampdorijom bili su Viktor Osimen u 64. i u 86. minut Đovani Simeone.

„Ovo je moja poslednja utakmica na klupi Sampdorije. Sezona je bila veoma teška i doživeli smo mnogo teških trenutaka. Uprava je odlučila da spase klub i razumeo sam ovu odluku. Veoma sam srećan zbog svih. Toliko sam naučio od navijača, želim da se zahvalim svima na podršci. Nikada neću zaboraviti ovih osam meseci“, istakao je Stanković uoči početka susreta sa Napolijem. 

Srpski stručnjak tim iz Ligurije preuzeo je u oktobru prošle godine i nije uspeo da izbori nadmetanje u Seriji A i naredne sezone. 

Zbog finansijskih problema Sampdorija je bila uzdramana što je uticalo na nestabilnost u klubu, a odrazilo se i na rezultate tima.

Predsednik Sampdorije Masimo Ferero je blokirao pokušaje Upravnog odbora da proda klub, ispadanjem iz Serije A postoji bojazan navijača da će klub morati da proglasi bankrot.

Pored Sampdorije iz najjačeg fudbalskog takmičenja Italije ispao je i Kremoneze, dok će Verona i Specija voditi poslednju bitku za opstanak sa Milanom odnosno Romom.

Naredne sezone u Seriji A igraće Frosinone, šampion Serije B i Ćenova, dok u finalu doigravanja igraju Bari i Kaljari, a jedan od ova dva tima popuniće poslednje mesto u elitnom namdetanju Italije.