Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa

Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa

Reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dajvis kupa kao jedna od dve najbolje drugoplasirane selekcije u grupama, a za prolazak u polufinale igraće protiv Kazahstana.

Prolazak među osam najboljih našem timu je obezbedila Rusija, koja je večeras u Madridu pobedila Španiju sa 2:1.

Španija je, kao i Srbija, završila na drugom mestu u grupi, ali je imala lošiju set razliku od naše selekcije. Oba tima su imala četiri pobede i dva poraza, s tim da je set razlika Srbije bila 9:6, a Španije 9:7.

Treba reći da su ruski teniseri Andrej Rubljov i Aslan Karacev, koji su u dublu savladali Felisijana Lopeza i Marsela Granoljersa sa 2:1, pokazali visok sportski moral, jer reprezentaciji Rusije nije bila potrebna pobeda.

Rusija je posle mečeva u singlu osigurala plasman u četvrtfinale, jer im je u dublu bio neophodan samo jedan gem. Uprkos tome, Rubljov i Karacev su odigrali kao da im toga zavisi prolazak i uspeli su da preokrenu rezultat i da slave sa 4:6, 6:2, 6:4.

Kao pobednici grupa u četvrtfinale su se plasirali Rusija, Hrvatska, Italija, Nemačka, Velika Britanija i Kazahstan, a kao dve najbolje drugoplasirane selekcije Srbija i Švedska.

U četvrtfinalu će se sastati Italija – Hrvatska, Velika Britanija – Nemačka, Srbija – Kazahstan i Rusija – Švedska.