Mančester Junajted spasao remi protiv Bornmuta uz kontroverzne penale

Mančester Junajted spasao remi protiv Bornmuta uz kontroverzne penale

Mančester Junajtedu su bile potrebne dve odluke iz penala da bi u subotu spasio remi 2:2 protiv Bornmuta u engleskoj Premijer ligi, iako je bod malo povećao šanse za Ligu šampiona sledeće sezone.

Junajted je u velikoj meri bio nadigran i zaostao je sa 2-1 kada je udarac Kobija Majnua izvan terena skrenuo u ruku Adama Smita. Sudija Toni Harington pokazao je na tačku iako je lopta odlazila daleko od gola, a igrač Bornmuta je imao malo vremena da reaguje.

Bruno Fernandes je realizovao penal u 65. minutu za svoj drugi gol na utakmici i obezbedio bod za Junajted, ali je to bio još jedan neubedljiv učinak Erika ten Haga koji verovatno neće ugasiti spekulacije o budućnosti trenera.

Harington je prvobitno dosudio Bornmutu kaznu za nadoknadu vremena kada se Rajan Kristi sudario sa defanzivcem Junajteda Vilijem Kambvalom dok je trčao u peterac, ali je VAR pregled zaključio da se faul dogodio odmah van terena.

Junajted još uvek ima male šanse da obezbedi kvalifikacije za Ligu šampiona, ali nije mogao u potpunosti da iskoristi poraz petoplasiranog Totenhema od Njukasla ranije. Junajted zaostaje 10 bodova za četvrtoplasiranim Aston Vilom i Totenhemom sa šest kola do kraja. Novi format Lige šampiona sledeće sezone znači da bi pet timova iz Premijer lige moglo da se kvalifikuje za takmičenje.

Dominik Solanke je doveo Bornmuta u vođstvo nakon što je slegnuo ramenima od Kambvale i probio se u to područje, a zatim pogodio nisko pored Andre Onane.

Fernandes je izjednačio iz voleja u svom drugom pokušaju iz neposredne blizine, ali Bornmutu je bilo potrebno još samo pet minuta da povrati vođstvo pošto je Džastinu Klujvertu bilo dozvoljeno da neosporno uđe u prostor Junajteda i pobedi Onanu na njegovoj bližoj stativi.

Miloš Kerkez je imao odličnu šansu za 3-1 pre poluvremena, ali je udario glavom na prečku, a Junajted je potom bio na desnoj strani od dva penala u drugom poluvremenu.

Bornmut je bio na 12. mestu, siguran od ispadanja, ali naizgled sa malim šansama da se izbori za evropske kvalifikacije.