Slovenija savladala Norvešku

Slovenija savladala Norvešku

Slovenija je posle preokreta savladala Norvešku 2:1 u petom kolu grupe 4 B Lige nacija u kojoj se nalazi i Srbija i tako zakomplikovala situaciju u vrhu tabele.

U prvom poluvremenu Norveška je bila znatno bolji rival, a Slovence je u nekoliko navrata spasio sjajni Jan Oblak. Zustavio je u dva navrata šuteve štopera Ostigarda i jednom Erlinga Holanda.

Ono što nisu uradili u prvom poluvremenu, Norvežani su učinili na startu drugog dela. Strelac je naravno bio Holand pošto je natračao na jednu odbijenu loptu u šesnaestercu.

Slovenija je tek tada počela da igra, a kreator preokreta bio je Benjamin Šeško. Prvo je u 69.minutu sjajno pronašao Šporara, koji je poravnao skor na 1:1.

Najlepši i odlučujući trenutak meča viđen je u 81. minutu, kada je Šeško iz velike daljine opalio i pogodio mrežu Norvežana.

Do kraja meča ponovo je u centru pažnje bio štoper Ostigard. Posle kornera je ponovo odlično šutirao, ali je lopta za malo otišla pored stative i ostalo je 2:1 za Sloveniju.

U poslednjem kolu Norveška će protiv Srbije u direktnom dvoboju odlučiti o pobedniku ove grupe i koja ekipa će preći u elitnu A diviziju Lige nacija.