Sedma pobeda košarkaša Crvene zvezde zaredom

Sedma pobeda košarkaša Crvene zvezde zaredom

Košarkaši Crvene zvezde i dalje ne znaju za poraz otkad ih kao glavni trener vodi Duško Ivanović. U nedelju su crveno-beli u Podgorici savladali SC Derbi rezultatom 92:76 i došli do sedme pobede u regionalnom takmičenju.

Zvezda sada ima skor 7-1 u ABA ligi, pobedio ju je samo Zadar, dok su „Studenti“ na skoru 4-5 i prekinut im je niz od dve pobede.

Bio je domaćin veoma konkurentan rival i bio je u potpunom egalu sve do početka poslednjeg perioda. Međutim, tada beogradski tim pravi seriju 20:4 i rešava duel bez imalo drame. Razigrana je bila Zvezda u poslednjoj deonici – dve bitne trojke ubacio je Stefan Lazarević, razigran je bio i Filip Petrušev, a sa linije panala siguran je bio kapiten Branko Lazić.

Bila je to sedma uzastopna pobeda za Zvezdu u svim takmičenjima. Od dolaska Ivanovića u klub sa Malog Kalemegdana Zvezda je uspela da u regionalnom takmičenju pobedi Cibonu, Partizan i sada SC Derbi, a u Evroligi srpski šampion je savladao Asvel, Albu, Makabi i Virtus.

Naredni duel Zvezda igra u 12. kolu Evrolige u červrtak, a u pitanju je istorijiski „večiti derbi“. Prvi put u bogatoj istoriji dva najtrofejnija srpska kluba snage će odmeriti u najjačem evropskom takmičenju. Crno-beli će u „Štark areni“ biti domaćin ove utakmice, a vi ćete u direktnom prenosu moći da je pratite samo na Sport klubu.

U narednom kolu ABA lige Zvezda će u hali „Aleksandar Nikolić“ dočekati Mornar, a SC Derbi će istog dana u gradskom derbiju gostovati Budućnosti.