Janik Siner u polufinalu Majami opena nakon pobede nad Tomašom Mačakom

Janik Siner u polufinalu Majami opena nakon pobede nad Tomašom Mačakom

Šampion Australijan opena, Janik Siner, nastavlja svoj impresivan niz pobeda, osiguravajući svoje mesto u polufinalu Majami opena nakon ubedljive pobede nad Tomašom Mačakom rezultatom 6-4, 6-2 u sredu.

Siner, drugi nosilac turnira, stigao je do svog četvrtog fajnal-fora u sezoni sa ukupnim rezultatom od 20 pobeda i samo jednog poraza. Njegova izvanredna forma nastavila se i na ovom turniru, gde je dosad pokazao izuzetnu igru.

„Bio je to zaista težak meč, ali sam bio srećan zbog nastupa“, izjavio je Siner nakon meča, ističući zadovoljstvo svojom igrom.

Siner, koji ima samo 22 godine, pokazao je izuzetnu koncentraciju i odlučnost tokom meča, lomeći protivnički servis četiri puta i sigurno koristeći svoje prilike za prelazak u narednu rundu turnira.

Na ženskoj strani, Danijel Kolins ostvarila je značajan uspeh, stigavši do polufinala Majamija prvi put od 2018. godine, nakon pobede nad Karolin Garsijom sa 6-3, 6-2.

Kolinsova, koja je dominirala na ovom turniru osvojivši 10 od 11 setova, pokazala je izuzetnu formu i koncentraciju. Njena pobeda nad Garsijom, koja je prethodno eliminisala šampionke grend slemova Naomi Osaki i Koko Gauf, dodatno je naglasila njen uspon u turniru.

Kolins će se u borbi za mesto u finalu sastati sa pobednicom duela između Džesike Pegule i Ekaterine Aleksandrove, čime će pokušati da nastavi svoj impresivan niz i ostvari još jedan značajan uspeh na ovom prestižnom teniskom takmičenju.