Liverpul i Arsenal korak bliže tituli nakon poraza Mančester Sitija

Liverpul i Arsenal korak bliže tituli nakon poraza Mančester Sitija

Večerašnji poraz Mančester Sitija od Čelsija označio je ključni trenutak u trci za titulu u Premijer ligi Engleske, dok su Liverpul i Arsenal ostvarili ubedljive pobede, postavljajući sebe kao ozbiljne konkurente.

Liverpul je trijumfovao nad Brentfordom sa 4-1, dok je Arsenal deklasirao Barnli sa 5-0, dok je Sitiju bilo potrebno da se izbori za nerešen rezultat protiv Čelsija.

Iako Sitiju ostaje utakmica manje, ovaj neočekivani pad bi mogao biti presudan u trci za šampionski pehar.

Rodrijev odbijeni udarac doneo je Sitiju bod protiv Čelsija, ali poraz je stavio Liverpul na četiri boda ispred, dok Arsenal ima dva boda manje od drugoplasiranog Sitija.

Liverpul se radovao povratku Mohameda Salaha, koji je odmah postigao gol nakon povrede. Međutim, povrede Kertisa Džonsa i Dioga Jotea bacile su senku na pobedu, što može predstavljati izazov u narednim utakmicama.

U međuvremenu, Arsenal je nastavio svoj impresivan niz pobeda, sa 5-0 trijumfom nad Barnlijem, dok je Erling Haland iz Mančester Sitija propustio nekoliko šansi u remiju protiv Čelsija.

Trka za prva četiri mesta takođe se zahuktava, dok je Njukasl nastavio da se bori na domaćem terenu, dok su navijači Vest Hema izneli svoje nezadovoljstvo rezultatima na terenu.