Paula Badosa osvaja meč protiv Dajane Šnajder i zakazuje duel sa Arinom Sabalenkom

Paula Badosa osvaja meč protiv Dajane Šnajder i zakazuje duel sa Arinom Sabalenkom

Paula Badosa je trijumfovala nad Dajanom Šnajder rezultatom 6-3, 6-4, osiguravajući svoje mesto u meču protiv prijateljice i svetske broj dva, Arine Sabalenke, na Porše Grand Prix turniru u ponedeljak.

Šnajder je hrabro odbranila četiri meč lopte pre nego što je Badosa uspela da iskoristi petu priliku za pobedu na turniru na šljaci.

Iako je Badosa napravila 10 duplih grešaka, dajući Šnajderu osam prilika za brejk, dvadesetogodišnja Ruskinja nije uspela da ih iskoristi na centralnom terenu u Štutgartu.

Sabalenka, koja je bila vicešampion na svoja poslednja tri nastupa u Štutgartu, sada se sprema da se suoči sa Badosom u nadi da će konačno osvojiti titulu na ovom prestižnom turniru.

U drugom kolu, Amerikanka Sachia Vickery je pobedila Beloruskinju Aleksandru Sasnovič sa 7-6 (2), 7-5, i sada će se suočiti sa sunarodnicom Koko Gaf, trećom igračicom sveta.

Gaf, Sabalenka, Sviatek i četvrta teniserka sveta Elena Ribakina su se izborile za direktan plasman u drugo kolo. Na turniru učestvuju osam od deset najbolje plasiranih teniserki.

Iga Sviatek, koja teži da postane prvi trostruki šampion u Štutgartu od vremena Marije Šarapove (2012-2014), otvoriće svoj put protiv pobednice meča između Elise Mertens i Tatjane Marije.

Veronika Kudermetova će se suočiti sa Barborom Krejčikovom u meču drugog kola sa Ribakinom, koji se igra kasno u ponedeljak.