Rukometaši Vojvodine osvojili prvu evropsku titulu u istoriji kluba

Rukometaši Vojvodine osvojili prvu evropsku titulu u istoriji kluba

Rukometaši Vojvodine osvojili su Evropski kup. Ekipa iz Novog Sada je u dvomeču finala trećerangiranog takmičenja Evrope u rukometu dva puta bila bolja od norveškog Naerba.

Nakon osvajanja 10. uzastopne šampionske titule u Srbiji Vojvodina je nastavila u odličnom ritmu te je stigla do prvog evropskog pehara. 

Prvi meč u Novom Sadu protiv Naerba, Vojvodina je rešila u svoju korist, 30:23, da bi na gostovanju s manjom gol razlikom 25:23 savladala protivnika i time izašla kao pobednik čime je preuzela naslov šampiona EHF Evropskog kupa od protivnika iz Norveške.

Pored toga što je ovo prvi trofej Vojvodine u evropskim okvirima, ovo je i prva titula u srpskom klupskom rukometu nakon trijumfa Jugovića iz Kaća pre 22 godine u preteči pomenutog nadmetanja – EHF Čelendž kup.

Utakmicu u Norveškoj bolje su otvorili rukometaši Naerba, napravili su početnu razliku od dva gola razlike u ranoj fazi meča, 7:5. Do kraja prvog poluvremena domaćin je čuvao prednost, da bi u finišu Vojvodina napravila seriju od tri gola i stigla do izjednačenja, 10:10.

Prvo poluvreme je obeleženo sjajnom odbranom obe ekipe, kao i raznovrsnim napadima.

U nastavku meča timovi su održali čvrsti ritam igre iz prvog dela duela.

Vojvodina je sredinom drugog poluvremena slomila otpor odličnog protivnika i napravila seriju od tri gola, 17:15.

U tom delu igre visok nivo agresivnosti u odbrani šampiona Srbije doneo je potpuno zaustavljanje ofanzive Naerba, budući da nisu uspeli puna šest minuta da postignu pogodak.

Do kraja meča srpski tim je igrao po principu „gol za gol“ što se ispostavilo izuzetno korisnim.

Ove godine Vojvodina je ispisala novu, blistavu stranu istorije tima, ali i klupskog rukometa u Srbiji.

Novosađani bi mogli ove sezone i do trostruke krune, budući da ih očekuje dvomeč protiv Dinama iz Pančeva u Kupu Srbije.