Ronaldo je dogovorio ugovor sa novom ekipom

Ronaldo je dogovorio ugovor sa novom ekipom

Petostruki osvajač Zlatne lopte Kristijano Ronaldo pristao je da se pridruži saudijskom klubu Al-Nasr od 1. januara, piše španski sportski list Marca.

Ronaldo (37) je obostrano napustio Mančester junajted uoči Svetskog prvenstva u Kataru 2022. nakon što je u eksplozivnom intervjuu sa Pirsom Morganom kritikovao menadžera i hijerarhiju Crvenih đavola.

Ovo mu je ostavilo slobodu da pregovara sa bilo kojim timom koji poželi, a Marca kaže da će se portugalska superzvezda pridružiti Al-Nasr-u na dvoipogodišnjem ugovoru koji će mu, ako se završi, proći 40. rođendan.

Marca tvrdi da ugovor dolazi sa monstruoznom naknadom za potpisivanje od nešto manje od 100 miliona evra (106 miliona dolara) i finansijskim podsticajima u vezi sa oglašavanjem koje će Ronalda učiniti najplaćenijim sportistom na svetu, s obzirom da će navodno dobiti i 200 evra. miliona po sezoni (212 miliona dolara) zarada.

Kilijan Mbape je nedavno bio na vrhu Forbsove liste fudbalera sa najvećom zaradom nakon što je procenjen da će ove sezone zaraditi 128 miliona dolara.

Ovaj 23-godišnjak je letos odbacio Ronaldov bivši klub Real Madrid i potpisao trogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom.

Samo naknada za potpisivanje novog ugovora je navodno vredna 100 miliona funti (123 miliona dolara), a Mbape je navodno zarađivao milion funti (1,3 miliona dolara) nedeljno u Francuskoj.

Ronaldo je završio na trećem mestu na listi sa zaradom od 100 miliona dolara, ali je 60 miliona dolara od toga otišlo van terena putem podrške.

Međutim, Ronaldov TV intervjuer Morgan naveo je na Tviteru da Marca-in izveštaj nije tačan.

Ako se pokaže tačnim, Ronaldov prelazak u Al-Nasr bi ga doveo do toga da napusti vrhunski evropski fudbal i izgubi šansu da igra u Ligi šampiona, koju je osvojio pet puta u karijeri sa Mančester junajtedom i Real Madridom.

Ronaldova labudova pesma eliti mogla bi da bude ostvarena na Kataru 2022, gde će se Portugal u utorak suočiti sa Švajcarskom u finalu.

Međutim, napadač može imati oko na Evro 2024, koji će se održati u Nemačkoj.