Ribakina se povukla sa Rolan Garosa

Ribakina se povukla sa Rolan Garosa

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina neće više igrati na Rolan Garosu. Ona je u subotu trebalo da igra protiv Sare Soribes Tormo meč trećeg kola ali se povukla.

Povlačenje Elene Ribakine dolazi kao priličan šok jer četvrta igračica sveta nije pokazivala ni jedan problem koji bi uslovio povlačenje u prva dva meča u Parizu. Ipak kako je objašnjeno u subotu ona je bolesna, ima respiratornu infekciju i ne može da nastupi. Ona je rekla da se ne oseća dobro od petka i da nije spavala zbog groznice. Kaže da je probala da uradi zagrevanje ali da je tada zaključila da je najbolje da se povuče.

„Žao mi je što ne mogu da igram, ali to je život. Ima uspna i padova, daleko sam od 100 odsto. Bila sam lekaru, zaradila sam virus u Parizu, još uz moju alergiju imuni sistem mi je pao i pokupila sam ga negde. Ne spavam kako treba, imala sam temperaturu, glavobolju. Teško je igrati, trčati i disati. Posle drugog meča sve je delovalo u redu. Međutim počelo je da mi bude loše. Pod lekovima sam i videćemo kako će sve izgledati u narednih nekoliko dana. Moram da se oporavim. Hoću da igram u Berlinu kako bih se spremila za Vimbldon“, rekla je Elena Ribakina koja baš na Vimbldonu brani titulu.

Ona je lako dobila Lindu Noskovu i Brendu Fruhvitovu, a na Rolan Garos je došla kao jedna od favoritkinja s obzirom na to da je osvojila turnir u Rimu.

Sara Soribes Tormo je tako u osmini finala gde će igrati sa boljom iz duela Aleksandrova – Hadad Maja.