PSŽ protiv Sosijedada traži prolaz u novo četvrtfinale Lige šampiona

PSŽ protiv Sosijedada traži prolaz u novo četvrtfinale Lige šampiona

Fudbaleri PSŽ-a ugostiće ekipu Real Sosijedada u susretu osmine finala Lige šampiona. Meč počinje u 21.00.

Uprkos tome što su bili deo „grupe smrti“ zajedno sa Milanom, Njukaslom i Borusijom iz Dortmunda, od Parižana se očekivalo da na lakši način dođu do nokaut faze. Međutim, tek nakon velike borbe i strepnje u poslednjem kolu, ekipa Luisa Enrikea je uspela da se izbori za drugo mesto.

Velike amplitude u igri, nesigurna odbrana i česte rotacije umalo su ih koštale prolaska dalje, dajući Enrikeu više nego dovoljno materijala za analizu i uigravanje ekipe za nastavak sezone.

Drugo mesto u grupi značilo je i nepovoljniji položaj na žrebu, koji ipak nije prošao toliko loše po francusku ekipu, imajući u vidu kvalitet ekipa koje su izbegli u osmini finala.

Kuglice na žrebu spojile su ih sa Real Sosijedadom, što je upkros nespornom kvalitetu baskijske ekipe bio razlog za dobro raspoloženje u taboru Parižana.

Španski tim je odličnim igrama prethodne sezone uspeo da se posle deset godina ponovo nađe u društvu najboljih. Grupu sa Interom, Benfikom i Salcburgom završili su na prvom mestu, ali nisu imali previše sreće na žrebu.

Njihov najveći adut u dvomeču sa PSŽ-om trebalo bi da bude odbrana. Požrtvovanost igrača i defanzivna orijentacija trenera Imanola Alguasila, nekadašnjeg desnog beka, čine Sosijedad ekipom kojoj je izuzetno teško postići gol.

U prilog tome govori i činjenica da tokom grupne faze nijednom nisu primili više od jednog gola.