Borusija Dortmund i PSŽ eliminisali Atletiko Madrid i Barselonu u polufinalu Lige šampiona

Borusija Dortmund i PSŽ eliminisali Atletiko Madrid i Barselonu u polufinalu Lige šampiona

Fudbaleri Borusije Dortmund i PSŽ plasirali su se u polufinale Lige šampiona pošto su u četvrtfinalu pobedili španske klubove Atletiko Madrid i Barselonu.

PSŽ je pobedio Barselonu sa 4:1 u gostima u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

„Sveci“ su izborili plasman u polufinale najboljeg evropskog klupskog takmičenja, iako su u prvoj utakmici odigranoj prošle nedelje u Parizu poraženi od Barselone rezultatom 3:2.

Šampion Francuske ostvario je večeras u Barseloni ubedljivu pobedu od 4:1. Golove za PSŽ postigli su Usman Dembele u 40, Vitinjo u 54. i Kilijan Mbape u 61. (penal) i u 89. minutu. Jedini strelac za Barselonu bio je Rafinja u 12. minutu.

Katalonski klub je meč završio sa igračem manje, pošto je Ronald Arauho u 29. minutu dobio direktni crveni karton. Glavni sudija utakmice Ištvan Kovač isključio je trenera Barselone Ćavija Ernandeza u 56. minutu.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su u Dortmundu savladali Atletiko Madrid rezultatom 4:2.

U prvom duelu odigranom prošle nedelje u Madridu bilo je 2:1 za Atletiko.

Golove za Borusiju na večerašnjoj utakmici postigli su Džulijan Brant u 34, Jan Matsen u 39, Niklas Fulkrug u 71. i Marsel Sabicer u 74. minutu.

Kod gostiju u listu strelaca upisali su se Mats Humels (autogol) u 49. i Anhel Korea u 64. minutu.