Poznat žreb za Đokovića u Tel Avivu

Poznat žreb za Đokovića u Tel Avivu

Obavljen je žreb za ATP 250 turnir u izraelskom Tel Avivu, koji počinje 26. septembra – u prvom kolu srpski teniser Novak Đoković će biti slobodan, dok će u drugom za protivnika imati boljeg iz duela koji igraju Tijago Monteiro i Pablo Anduhar.

U četvrtfinalu moguć rival Đokoviću je Holanđanin Talon Grikspor, a ukoliko prođe i tu prepreku u polufinalu Srbin može da igra protiv Dijega Švarcmana ili Aslana Karaceva.

Biće to prvi nastup za srpskog tenisera još od Vilmbldona, na kojem je u finalu savladao Nika Kirjosa.

Đoković zbog statusa vakcinacije protiv kovida 19 nije učestvovao na turnirima u Severnoj Americi, uključujući i masterse u Montrealu i Sinsinatiju, kao i US open. Novak trenutno nastupa za tim Evrope na Lejver kupu.

Specijalnu pozivnicu za ovaj turnir dobio je i srpski teniser Hamad Međedović, kojem će u prvom kolu protivnik biti jedan od tenisera koji će doći u glavni žreb kroz kvalifikacije.

Još jedan dobitnik specijalne pozivnice je Dominik Tim, a nekadašnjem osvajaču US opena rival će na startu biti srpski predstavnik Laslo Đere. Pobednik tog duela imaće za rivala u drugom kolu Marina Čilića, koji je u prvoj rundi slobodan.

Turnir u Tel Avivu vraća se na kalendar ATP prvi put od 1999. godine.

Novak će u Tel Avivu nastupiti i u dublu, a partner će mu biti domaći teniser Jonatan Erlih, 45-godišnjak kojem će ovaj turnir biti poslednji u karijeri. Đoković je u paru sa Erlihom 2011. godine u Kvinsu došao do svog zasad jedinog trofeja u karijeri u konkurenciji parova.

Đokovića, osvajača 21 grend slem trofeja, posle nastupa u Tel Avivu očekuje i ATP 500 turnir u kazahstanskom Nur-Sultanu, koji traje od trećeg do devetog oktobra. Potom je prijavljen za masters u Parizu (počinje 31. oktobra) i Završni masters u Torinu (počinje 13. novembra). Moguće je da će najbolji srpski teniser nastupiti i na ATP 500 turniru u Beču, koji počinje 24. oktobra.