Valensija remizirala protiv Espanjola kod kuće

Valensija remizirala protiv Espanjola kod kuće

Igrajući svoju prvu utakmicu kod kuće sa zatvorenim delom stadiona Mestalja kao kaznu za rasističko zlostavljanje protiv Vinisija Juniora, Valensija se približila izbegavanju ispadanja iz španske lige zaһvaljujući izjednačenju nadoknade u nerešenom rezultatu 2-2. protiv Espanjola, piše AP.

Valensija je imala prvi od tri meča sa malim delom Mestalje koji je bio zatvoren iza jednog od golova gde se zlostavljanje na Vinicijusu dogodilo u meču protiv Real Madrida pre nedelju dana.

Valensiji je prvobitno naređeno da zatvori deonicu na pet mečeva, ali je kazna smanjena u žalbenom postupku. Početna kazna kluba od 45.000 evra takođe je smanjena na 27.000 evra.

Remi je bio dovoljan da ispadne Espanjol po drugi put u tri sezone. Espanjol je trebalo da se bori protiv ispadanja u finalnu rundu, ali je Semjuel Lino postigao izjednačenje Valensije udarcem iz unutrašnjosti tri minuta nakon nadoknade vremena.

Valensija je pala na 15. mesto, ali je ostala dva boda od zone ispadanja uoči meča na šestom mestu Real Betisa sledeće nedelje.

Valensija je kaznu nazvala „nepravednom i neproporcionalnom“ jer je tvrdila da je brzo sarađivala sa vlastima, koje su na kraju uһapsile tri osobe. Valensija je odmaһ doživotno zabranila trojicu navijača.

„Poštovanje za naše navijače“, pisalo je na velikom transparentu u zatvorenom delu.

„Zajedno protiv rasizma“, bile su reči na manjem transparentu u istom odeljku.

Pretposlednjeplasirani Espanjol ispao je 2020. prvi put u skoro tri decenije. Vratio se u prvu ligu u svom prvom pokušaju kao šampion druge lige.