Spektakularan preokret: Leče šokirao Fiorentinu sa 3-2 u poslednjim minutima Serije A

Spektakularan preokret: Leče šokirao Fiorentinu sa 3-2 u poslednjim minutima Serije A

Leče je ostvario epski preokret protiv Fiorentine, osvojivši pobedu od 3-2 u poslednjim minutima Serije A u petak. Dva gola Patrika Dorgua u poslednja tri minuta susreta donela su nezaboravnu pobedu Lečeu, osudivši Fiorentinu na šestu uzastopnu utakmicu bez pobede i najgori početak kalendarske godine od 2002. godine.

Fiorentina, koja nije pobedila od 29. decembra, i dalje se bori, osvojivši samo jedan bod u poslednje četiri prvenstvene utakmice. Ostaje na sedmom mestu, dok Bolonja, Napoli i Torino vrebaju priliku da je prestignu ovog vikenda.

Ova dramatična pobeda označila je prvu pobedu Lečea od Božića, podižući južnu stranu na 13. mesto.

Uzbudljiva utakmica započela je dominacijom Lečea, koji je poveo sa 1-0 u 17. minuti preko Remija Oudina, postigavši gol direktno iz slobodnog udarca. Međutim, Fiorentina se vratila u drugom poluvremenu, izjednačivši rezultat preko Rolanda Mandragore.

Lukas Beltran je potom doneo vođstvo Fiorentini od 2-1 sredinom drugog poluvremena, ali taman kada je Leče izgledalo osuđeno na poraz, Pikoli je u 90. minutu pogodio glavom, a Dorgu je šokirao domaću publiku postigavši pobednički gol u nadoknadi vremena od dva minuta. Ovaj nezaboravan trijumf dao je Lečeu novu nadu dok se takmiči u Seriji A.