Atletik Bilbao razočaran remijem protiv Almerije, propušta priliku za skok na tabeli

Atletik Bilbao razočaran remijem protiv Almerije, propušta priliku za skok na tabeli

Nade Atletik Bilbaa da će se kvalifikovati za Ligu šampiona doživele su bolan udarac nakon što su igrali 0-0 protiv poslednjeplasirane Almerije, iako su veći deo drugog poluvremena imali brojčanu prednost.

Atletik Bilbao je imao priliku da prestigne Atletiko Madrid na četvrtom mestu u La Ligi pobedom, ali su se suočili sa defanzivnim izazovima od strane domaćina. Utakmicu su odigrali bez najboljeg strelca Gorke Guružete i krilnog igrača Niko Vilijamsa.

Unatoč isključenju igrača domaćina Largija Ramazanija u 53. minutu, Atletik nije uspeo da iskoristi svoju brojčanu prednost. Oskar de Markos iz Atletika izrazio je frustraciju zbog nedostatka jasnih prilika za gol.

Raul Garsija je imao priliku da postigne gol udarcem u stativu, ali Atletik Bilbao nije uspeo da pronađe put do mreže. Ovaj rezultat dodatno komplikuje situaciju za Atletik Bilbao u borbi za Ligu šampiona.

Atletik Bilbao se sada nalazi na petom mestu, dva boda iza Atletiko Madrida. Klub je u lošoj formi od sredine januara, osvojivši samo četiri boda od dostupnih 12. Sa mnogo utakmica pred njima, ekipa mora brzo povratiti formu kako bi ostvarila svoje ambicije.