Pobeda Čelsija nad Bornmutom

Pobeda Čelsija nad Bornmutom

LONDON – Čelsi se vratio pobedničkim stazama u svom prvom nastupu posle pauze na Svetskom prvenstvu, ali je oduševljenje pobedom na domaćem terenu nad Bornmutom od 2:0 u utorak ublaženo novom zabrinutošću zbog povrede Risa Džejmsa.

Desni bek Engleske izdržao je samo 53 minuta po povratku od povrede kolena zbog koje je isključen sa Svetskog prvenstva u Kataru, ostavljajući Čelsi u strahu od najgoreg dok čekaju detaljniji pregled i prognozu, piše Rojters.

„On nije dobar, ali moraćemo da sačekamo i vidimo. Prerano je za mene da spekulišem, ali kad god se tako povuče, to nije pozitivno“, rekao je menadžer Grejem Poter.

Osam minuta u drugom poluvremenu, Džejms je signalizirao klupi da mora da se povuče pre nego što se sruši zbog nelagodnosti.

Izgledao je izbezumljeno dok je ležao na terenu na Stamford Bridžu na lečenju, ali je sam otišao.

Ovaj 23-godišnjak je operisan nakon što je zadobio povredu kolena protiv Milana u Ligi šampiona 11. oktobra i činilo se da je koleno ponovo uzrok njegovih muka.

„Moraćemo da držimo palčeve i saznamo u narednih dan ili dva“, dodao je Poter.

Čelsi, koji nije pobedio u poslednjih pet prvenstvenih mečeva i u utorak je počeo kao deveti na tabeli, podmlađen je Džejmsom na poziciji desnog beka pošto je dva puta postigao gol u uvodnih 23 minuta i obezbedio tri boda.

Džejmsu uopšte nije trebalo vremena da podseti na svoju sposobnost, posebno kada je Čelsi brzo krenuo napred u ubedljivom nastupu.

Uoči meča, Poter je rekao da je Džejms na „dobrom mestu“ nakon „izazovnog perioda“ propuštanja na Svetskom prvenstvu.

„Bilo je to Svetsko prvenstvo i dolaze svake četiri godine. Dakle, kada si mlad, nije tako lako dobiti perspektivu“, rekao je Poter.

„Moram da kažem da je dobro raspoložen, na dobrom je mestu. Trenirao je sa nama, dobro trenira i dobar je saigrač. Dobro se nosio sa tim.“