Partizan ubedljiv protiv Mornara u „Areni“

Partizan ubedljiv protiv Mornara u „Areni“

Košarkaši Partizana pobedom su započeli pohod ka odbrani titule u regionalnoj ABA ligi. Crno-beli su u „Areni“ savladali ekipu Mornara iz Bara 110:78.

Crno-beli su u „Areni“ savladali ekipu Mornara iz Bara 110:78 i tako krenuli ka odbrani titule.

Nakon uvodnih nekoliko minuta u kojima su ekipe igrale koš za koš, Partizan je zahvaljujući poenima Nanelija i Anđušića uspeo da stigne do dvocifrene prednosti.

Gosti su iskoristili pad ritma u uvodnim trenucima druge četvrtine da priđu na minus pet, ali je tada Aleksa Avramović Partizanu doneo potrebnu energiju, pa crno-beli u drugo poluvreme ulaze sa 18 poena prednosti.

U trećoj četvrtini Mornar je pokušao trojkama Kovačevića i Gavrilovića da se vrati u meč, ali su igrači Partizana sigurnim napadima sprečili povratak rivala u meč.

Druga polovina treće i poslednja deonica poslužile su razigranim košarkašima domaće ekipe da atraktivnim potezima podignu publiku u „Aren“ na noge.

Najefikasniji u dresu Partizana bio je Danilo Anđušić sa 23 poena (4/5 dvojke, 5/5 trojke), Tristan Vukčević je dao 13, Alen Smailagić 12, a Džejms Naneli 11.

Svi igrači Partizana su se upisali u strelce Kod Mornara su se istakli Aleks Gavrilović sa 19 i Marko Kovačević sa 15 poena. Njih dvojica su bili jedini dvocifreni kod gostiju.

Partizan će u drugom kolu ABA lige gostovati Krki, ali će pre toga u četvrtak igrati meč prvog kola Evrolige u kom će mu domaćin biti Makabi iz Tel Aviva.

Mornar će u drugom kolu ABA lige u crnogorskom derbiju dočekati Budućnost.