Partizan u polufinalu Kupa Srbije, Jovanović odbranio tri penala

Partizan u polufinalu Kupa Srbije, Jovanović odbranio tri penala

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su na svom stadionu posle 1:1 u regularnom delu i 4:3 posle penala bili bolji od ekipe Voždovca.

Domaća ekipa je kontrolisala igru tokom većeg dela meča. U prvom poluvremenu, Partizan je konstantno bio na polovini Voždovca, ali su njegovi napadi po gol postali opasni tek od 30. minuta.

Tada su fudbaleri Igora Duljaja imali nekoliko dobrih napada, a pitanje vremena je bilo kada je crno-beli povesti.

U nadoknadi prvog dela, Aranđel Stojković je iz zadnje linije pustio pas u prazan prostor kroz sredinu, Samed Baždar je potom izašao jedan na jedan sa golmanom Voždovca Markom Gudžulićem koji nije uspeo da zaustavi loptu koja je prošla pored njega.

Najbolju šansu po početku drugog dela, crno-beli su imali u 63. minutu kada je Kalulu probio po strani, potom centrirao Zahidu koji nije najbolje zahvatio loptu glavom, pa je ona završila preko gola Voždovca.

Gosti su sredinom drugog dela imali priliku da već tada poravnaju rezultat.

Nemanja Nikolić je u 68. minutu igrao rukom, a nakon intervencije iz VAR sobe, dosuđen je penal za Voždovac.

Jovanović je pročitao Flemingsa čiji je šut bio slab i u desnu stranu golmana Partizana koji je tada odložio izjednačenje do kojeg je Voždovac ipak stigao.

U 90. minutu, Stefan Pirgić je sa ruba šesnaesterca plasirao loptu unutrašnjim felšom, Jovanović se bacio na vreme, ali nije mogao da skrene loptu van gola, pa su usledili jedanaesterci.

Već u prvoj seriji, Jovanović je odbranio penal Neškoviću, koji je nedovoljno jako šutirao, a golman Partizana ponovo je pogodio stranu.

Pirgić je posle izjednačujućeg gola, postao i tragičar pošto je jako loše izveo penal u poslednjoj seriji koji je golman domaćina ponovo odbranio.