Partizan poražen u Ljubljani, Cedevita Olimpija zakazala „majstoricu“

Partizan poražen u Ljubljani, Cedevita Olimpija zakazala „majstoricu“

Ekipa Cedevite Olimpije izjednačila je na 1-1 polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige trijumfom nad Partizanom 95:83 na domaćem parketu hale „Stižice“ u Ljubljani. Rival Crvene zvezde u finalu znaće se posle trećeg i presudnog duela u Beogradu.

Sigurno izdanje Ljubljančana, koji su posle početnog raspucavanja u prvoj deonici uspeli da se bolje snađu u intervalima sporijeg tempa i da pronađu dodatne poene kod igrača sa klupe. Partizan je ponovo imao probleme sa zonskom odbranom.

Prvi u poenterskom učinku kod pobedničkog sastava bio je Jori Ferel sa 21 poenom, upisavši i osam skokova i sedam asistencija. Zoran Dragić je brojao do 12 poena, Alen Omić i Edo Murić su stali na 10 poena. Svoje momente su kroz torjke imali Marko Jeremić, Matic Rebec i Mirko Mulalić. Amar Alibegović i Karlo Matković su plenili atraktivnim zakucavanjima.

Za Partizan je Kevin Panter postigao 24 poena uz osam skokova. Dante Egzum je ubacio 16, Džejms Naneli 14, Matijas Lesor 11 poena. Alen Smailagić je stao na osam poena, Joanis Papapetru se upisao sa dva poena. Zek Ledej je podbacio sa nulom, Uroš Trufunović takođe bez poenterskog učinka.