Partizan bolji od IMT-a – dva penala, crveni karton i golovi debitanata

Partizan bolji od IMT-a – dva penala, crveni karton i golovi debitanata

Fudbaleri Partizana savladali su na domaćem terenu ekipu IMT-a 5:2 u meču 21. kola Superlige Srbije.

Partizan je trijumfalno nastavio prolećni deo šampionata Srbije, nakon pobede nad Javorom, savladan je i IMT. Ekipa s Novog Beograda je upisala drugi poraz u drugom delu Superlige.

Utakmica između crno-belih i IMT-a obilovala je odličnim akcijama i otvorenom igrom timova.

Partizan je preko Ksandera Severine stigao do vođstva u 24. minutu meča, a u finišu prvog poluvremena u listu strelaca upisao se i debitant Bojan Kovačević za 2:0 u korist domaćeg tima.

IMT je na početku drugog poluvremena, tačnije u 49. minutu stigao do prvog pogotka, čime su smanjili rezultat na 2:1, autogol je postigao Svetozar Marković.

Ekipa s Novog Beograda je neposredno nakon toga zaigrala ofanzivnije, međutim u 67. minutu Gajas Zahid je iz penala opet doveo Partizan na dva gola prednosti. Delovalo je da će intenzitet igre opasti, ali je IMT sve nade polagao u napad.

IMT je od 77. minutu ostao sa igračem manje na terenu, jer je Vladimir Radočaj u samo pet minuta dobio dva žuta kartona, zbog nesmotrenih startova.

Drugi penal na utakmici viđen je u 80. minutu, a novo smanjenje rezultata ekipi IMT-a doneo je Miloš Luković, preciznim udarcem u desnu stranu gola.

Partizanov finiš predvodio je novajlija Denil Kastiljo koji je u 86. minutu istrčao kontru i bez mnogo razmišljanja, nakon dodavanja Nemanje Nikolića, udarcem iz prve postigao gol za 4:2.

Još jedan prvenac viđen je u redovima crno-belih, Goh Jungdžun je u 55. minutu utakmice ušao u igru, a u 90. je postigao i prvi pogadak u dresu Partizana za konačni 5:2.

Partizan je ovom pobedom zadržao prvo mesto sa 53 boda, jednim više od drugoplasirane Crvene zvezde, dok je IMT 12. sa 21 bodom.

U narednom kolu Partizan gostuje u Surdulici Radniku, dok će IMT dočekati niški Radnički.