Fudbalska reprezentacija ima novi grb i crveno-plavo-belu opremu

Fudbalska reprezentacija ima novi grb i crveno-plavo-belu opremu

Od utorka i zvanično – fudbalski reprezentativci Srbije nosiće stari grb na grudima i ponovo igrati u crveno-plavo-beloj garnituri opreme.

Odluka Izvršnog odbora FSS ima snagu pravosnažne, jer je ranije prošla proceduru na sednici Odbora za hitna pitanja i već od naredne prijateljske utakmice, sa Rusijom u Moskvi , srpski fudbaleri izgledaće drugačije u odnosu na protekle dve godine.

Vraćen je stari grb, sa krstom i četiri ocila,  u poslednjem periodu zvanično obeležje FSS .

Usvajanje novog idejnog rešenja, pre 20 meseci, povuklo je za sobom i malu neobičnost – institucionalno razdvajanje grba saveza i reprezentacije. Novi-stari grb ponovo je jedinstven, biće uočljiv na dresovima reprezentacije i FSS.

Kako je i najavljeno, „orlovi“ će na sebi imati i od ranije prepoznatljivu kombinaciju na sebi – crvene dresove, plave šortseve i bele štucne. U bojama državne zastave, najbolji fudbaleri Srbije igrali su na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, 2010.

Izvršni odbor FSS usvojio je odluku i o zvaničnim odelima državnog tima.

Italijanska kompanija „Liju Džo“ oblačiće će reprezentativce i stručni štab. Dogovor o saradnji postignut je početkom februara, u Bolonji .