Žoržinjo ismevan zbog užasnog promašaja penala

Žoržinjo ismevan zbog užasnog promašaja penala

Pobednik Eura 2020. Žoržinjo naširoko je ismejan na internetu nakon što je izveo penal tokom meča Čelsija u Premijer ligi sa Vest Hemom.

Incident se dogodio u 87. minutu londonskog derbija pri nerešenom rezultatu 0:0.

Odbivši Romelu Lukakuu čistu priliku za gol, defanzivac Čekićara Krejg Doson dobio je crveni karton koji je ljudima Romana Abramoviča dosudio jedanaesterac.

Odbijajući da promeni tehniku uprkos dva promašena udarca sa tačke u neuspešnoj italijanskoj kvalifikacijskoj kampanji za Svetsko prvenstvo, kao i jednom protiv golmana Engleske Džordana Pikforda u pobedi Italije u raspucavanju Eura na Vembliju prošlog leta, plejmejker rođen u Brazilu je preskočio i skočio samo do lopte da ga krotko tapkaju prilično po sredini.

Samo što je morao da se baci na pod kako bi sprečio jadan napor, Lukaš Fabijanski je uskratio nekadašnju zlatnu loptu koja se nada jadu navijača bluza širom sveta.

Kristijan Pulišić poštedeo je Žoržinja crvenila pogotkom u 90. minutu koji je zadržao Čezi čvrsto na trećem mestu i pet bodova prednosti od Arsenala uz utakmicu manje.

Na društvenim mrežama, međutim, Žoržinjo je bio univerzalno osuđen zbog svog „najgoreg penala ikada“ pokušaja horora sa 12 jardi.

„Odgovorite na ovaj tvit gorim penalom od Žoržinjovog“, zahtevao je popularni fudbalski nalog na Tviteru. „Nećete moći. Nije moguće“, dodaje se.

„Koliko golmana treba da odbrani penal Žoržinja pre nego što promeni tehniku?“ pitao je drugi.

U vezi s tim, neko je primetio: „Promašaj Žoržinja sa penala protiv Vest Hema danas je još jedan primer da su golmani smislili načine da zaustave ono što je nekada bila gotovo nepobediva tehnika koja zavisi od golmana“.

„Golmani su sada bolje obrazovani, pametniji i izvode [svoju odbranu] u savršenom tajmingu“, dodaje se.

U manje ozbiljnim reakcijama, međutim, jedan šaljivdžija je primetio da je Dajana Ros bolje prošla na ceremoniji otvaranja SAD ’94.

„Bruno Fernandes, povlačim. Postoji još sramotnija kazna koju sam sada video,“ našalila se jedna druga strana, govoreći o promašaju napadača Mančester junajteda protiv Arsenala u nedelju.

„Žoržinjo sam dao otkaz“, zaključio je, dok je neko primetio na sličan način: „Žoržinjo traži od Bruna da zadrži svoje pivo!“

Iako Čelsiju nema šta da igra u prvoj ligi Engleske sa kvalifikacijama za Ligu šampiona manje-više izjednačenim, Tomas Tuhel mora da donese odluku uoči finala FA kupa Plavih protiv Liverpula 14. maja.

Ili će Nemac tražiti još drugog izvođača penala, ako se ukaže prilika u regularnom vremenu ili produžecima, ili će Žoržinjo pokušati drugačiji pristup protiv jednog od najboljih svetskih golmana u brazilskom reprezentativcu Alisonu, koga verovatno neće prevariti već isprobana improvizacija. videvši kako tim iz zapadnog Londona završava svoju sezonu bez trofeja.