Žarko Paspalj operisan po hitnom postupku, uspešno se oporavlja

Žarko Paspalj operisan po hitnom postupku, uspešno se oporavlja

Legendarni košarkaš Žarko Paspalj (57) je danas operisan po hitnom postupku u Beogradu. Operacija je uspešno izvršena, a stanje Paspalja je stabilno.

Prema informacijama, Paspalj će biti zadržan pod lekarskim nadzorom u Kliničkom centru Srbije još sutra, nakon čega će biti poslat na kućni oporavak u sredu.

Paspalj je nedavno boravio u Edinburgu, Škotska, gde je prvi put osetio nelagodnost i smetnje u radu srca. Po povratku u Grčku, simptomi su se ponovili, što je dovelo do odluke da se intervencija na srcu obavi ranije nego što je planirano.

Osvajač sedam medalja sa Olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava, Paspalj je već 2001. godine pretrpeo dva srčana udara u razmaku od četiri meseca, nakon čega mu je ugrađen pejsmejker. Redovno je bio pod lekarskim nadzorom, a nedavni simptomi su ukazali na potrebu za hitnom intervencijom.

U jednom intervjuu za RTS, Paspalj je priznao da nije odmah prepoznao simptome srčanog udara, opisujući ih kao grebanje po grudima i neobičnu nelagodnost, te je izrazio zahvalnost medicinskom osoblju koje je brzo reagovalo.

„Osetiš ipak nešto što nije uobičajeno, znači, krene grebanje po, recimo, grudima, neke neprijatne nelagodnosti, neko znojenje, mimo sportskog, teško je to prepoznati i onako, što bih ja rekao, mala snaga, ali nije uobičajena mala snaga, nije umor, nego nešto potpuno drugačije“, prisetio se Paspalj u intervjuu za RTS.

Posle ovih simptoma, Paspalj je pretrpeo srčani udar i proveo desetak dana u bolnici, gde su mu ugrađeni stentovi.