Ferštapen kritikuje navijače zbog spaljivanja Hamiltonove robe

Ferštapen kritikuje navijače zbog spaljivanja Hamiltonove robe

Lider šampionata Formule jedan Maks Ferštapen u nedelju je osudio navijače koji su spalili robu brenda Luisa Hamiltona, nazivajući njihove postupke odvratnim.

„To naravno nije prihvatljivo“, rekao je novinarima vozač Red Bula, koji je pobedio rivala Mercedesa Hamiltona do prošlogodišnje titule u kontroverznom finalu sezone, nakon što je osvojio Veliku nagradu Mađarske.

„Ovi pojedinci, definitivno se ne slažem sa tim jer je to jednostavno odvratno.

Ferštapen, najmlađi pobednik trke Formule 1 i prvi holandski šampion sveta, ima legiju navijača nazvanu „narandžasta armija“ koja ga prati širom sveta.

Čini se da su snimci koji su kružili društvenim mrežama tokom vikenda za Veliku nagradu Mađarske na kojima se vidi kako navijači spaljuju Hamiltonovu robu.

To je usledilo nakon izveštaja o pijanim muškarcima koji su uznemiravali navijače, homofobičnim skandiranjem i rasističkim zlostavljanjima na Velikoj nagradi Austrije ranije ovog meseca, domaćoj trci Red Bula koja je bila prepuna Ferštapenovih navijača.

Sledeća trka u Belgiji, gde je rođen Ferštapen, je još jedno uporište Narandžaste armije sa VN Holandije u Zandvortu, domaćoj trci 24-godišnjaka, sledeće nedelje.

Incidenti u Austriji naveli su Formulu jedan da u subotu pokrene svoju inicijativu protiv zloupotrebe „Izvuci ga“.

Ferštapen, koji je sedeo pored drugoplasiranog Hamiltona na konferenciji za štampu posle trke, rekao je da je većina njegovih navijača generalno poštovala.

„Sve u svemu, mislim da većina navijača… koji su takođe mnogo navijali tokom trke, a takođe i na podijumu za svakog vozača, mislim da bi tako trebalo da bude“, rekao je on.

„Snimak spaljene robe, mislim da je odvratan“, rekao je on.