Vazura: Obezbedili smo plate i da prođemo UEFA monitoring

Vazura: Obezbedili smo plate i da prođemo UEFA monitoring

Fudbalski klub Partizan promovisao je kalendar za 2024. godinu, a to je bila i prilika da čelnici kluba daju svoj sud o prvom delu sezone.

Miloš Vazura, direktor kluba, rekao je da uprava ima poverenje u Igora Duljaja koji sam kaže da mu uprava „pruža podršku dok sa druge strane pregovara sa petoricom trenera“.

„Što se tiče spekulacija za trenera, on je tu da da izjavu. Kada smo završili sezonu kao četvrti i kada su svi verovali da ćemo da menjamo trenera – nismo. Što bismo sad kad je prvi? Bilo bi suludo. Igor Duljaj je trener Partizana, nismo pričali ni sa kim. Doneli smo odluku u junu da će da ostane i dali mu poverenje da nastavi da radi, jer je došao u teškom trenutku za Partizan kad smo ispali iz Lige konferencije od Šerifa kada se povukao Gordan Petrić. Verovali smo da treba da mu damo prostora, da napravimo tim po njegovim i željama Ivice Kralja. Mislim da smo to uradili dobro i mislim da igramo dobro u domaćem šampionatu“, rekao je Vazura.

A kvalifikacije za Ligu konferencije bile su – katastrofalne.

„Završili smo katastrofalno kvalifikacije, radili smo rekonstrukciju celog tima, doveli smo 11 igrača, sve na vreme. Zahid je došao poslednji. Ispali smo iz Evrope i sve je delovalo loše, i vama novinarima i svim kritičarima Partizana. Završili smo polusezonu pobedom u derbiju, što je najslađe. Bitno mi je što smo prvi, a naravno, dugo nismo pobedili u derbiju, što mi je bitnije“.

Vazura kaže da tokom zimskog prelaznog roka neće biti mnogo pojačanja:

„Znam da bi javnost, kao i navijači, volela da dovedemo 23 igrača, ali jednostavno to nije ni dobro ni moguće. Došlo je 11 igrača, u razgovoru sa sprotskim direktorom i trenerom, oni znaju koje još pozicije fale, to nije mnogo igrača, već dva-tri. Još, ako neko ode. Znamo poziciju na kojoj sigurno dovodimo, a to je krilni napadač. Tražimo i skautiramo duže vremena, videćemo kakve su nam mogućnosti i koliko ćemo da imamo para da uložimo u takvog igrača“.

Vazura tvrdi da Saldanja, ali i osnovni kostur tima, neće otići iz kluba, što ne znači da odlazaka neće biti:

„Ono što želimo da prodamo, to smo želeli da uradimo i u julu, tako da očekujemo da u ovom prelaznom roku prodamo te igrače i obezbedimo finansijsku stabilnost. Ima par igrača kojima ističe ugovor u julu i sa kojima ćemo razgovarati kad prođu praznici. Imamo klubova koji su zainteresovani, ali nemamo zvanične ponude. Imamo usmene za Saldanju, Ilića, Svetu Markovića i Belića, ali za sada to ništa nije ozbiljno, kada bude, bićete obavešteni“.

Na kraju se Vazura zahvalio državi na finansijskoj pomoći:

„Obezbedili smo plate igračima. Zahvaljujući državi, obezbedili smo da prođemo UEFA monitoring i želim da zahvalim na pomoći. Sada moramo sami da uradimo, da napravimo transferi koji neće remetiti klub, kako bismo obezbedili finansije. Niko neće otići bez odoborenja sportskog direktora i stručnog štaba“.